AACR a publicat setul de instruire cu baza de date cu întrebările utilizate pentru examinarea teoretică pentru obținerea licenței PPL(A) și PPL(H).
De asemenea, AACR a publicat procedura PAC – FCL ”Procedura de Aeronautică Civilă pentru certificarea personalului Navigant, ediția 1" .
Noua procedura înlocuiește partea 1 și 2 din procedura PIAC CPN și introduce modificări în vederea stimulării dezvoltării aviației, cu predilecție, aviatie Generală (zboruri scoala, private, etc). Astfel, cele mai importante sunt:
- Posibilitatea operării avioanelor din Anexa 1 la reg. European nr.1139/2018, cu licență europeană Part-FCL și calificarea de clasa corespunzătoare (diferențele de pregătire fiind certificate sub semnătura instructorului in carnetul de zbor).
- În vederea creșterii gradului de pregătire al piloților, se publică un procent semnificativ din banca de întrebari utilizată de AACR în vederea examinării teoretice pentru obținerea licenței PPL(A) și PPL(H).
- Introducerea unei licențe temporare, cu valabilitate de maxim 60 zile, pentru a permite unui deținător de licența să își continue activitatea. Licenta va fi emisă de un examinator, în urma verificării de către acesta, atât a competenței pilotului (prin verificarea practică în zbor sau simulator) cât și a criteriilor de eligibilitate pentru solicitarea acestuia.
Procedura PAC – FCL ”Procedura de Aeronautică Civilă pentru certificarea personalului Navigant, ediția 1” întră în vigoare începând cu data de 2 august 2021.
Puteti vizualiza aici Baza de date PPL(A) și PPL(H)